שמעת שנבטים זה בריא אבל לא ידעת איך עושים את זה?
זה ממש פשוט!
ההמלצה שלי - להתחיל עם נבטי מש שהם כיתה א' של ההנבטות.
אז ככה:
1. שמים כוס נבטי מש במסננת ושוטפים קלות.
2. את המסננת מניחים בתוך כלי וממלאים מים עד 5 ס"מ מעל הכיסוי
3. מכסים עם מגבת או מכסה (המש בטוחים שהם בתוך האדמה ומתחילים לעשות את מה שנבטים יודעים לעשות...)
4. לאחר מס' שעות (6-8) שוטפים ומשאירים עדיין מכוסה ללא מים.
פתאום רואים נבטים קטנים וחמודים שיוצאים.
5. ניתן להסיר את הכיסוי.
6. מומלץ לתת להם עוד מס' שעות להתפתח.
7. כשסיימנו להנביט ניתן לשמור במקרר או במקפיא.
מה עושים עם זה? אפשר להשתמש כתוספת חלבונית-טבעונית לסלטים, במג'דרה, כחטיף דיאטטי ובכל מה שיעלה על דעתכם.
למי שלא יודע או שכח:
כמות הוויטמינים שבזרע גדלה במהלך ההנבטה בעשרות ואף במאות אחוזים. נבטים מלאים בוויטמינים, במינרלים, בחומצות אמינו (שמהן הגוף בונה חלבונים) ובאנזימים זמינים לגוף. הנבטים קלים לעיכול מכיוון שהם צמחים צעירים ולכן מתעכלים ונספגים בקלות גם אצל מי שסובל ממערכת עיכול חלשה.
בתיאבון ובהצלחה!