חלק ב': איך ניתן להימנע מרעלים בחיי היום יום
בפוסט הקודם סקרתי את המקורות לרעלים שקופצים עלינו השקם וערב.
בפוסט זה אסביר איך ניתן להימנע כמה שיותר מספיגת רעלים בחיי היומיום.
להפחית רעלים ממקור חיצוני:
חובה חובה חובה לקרוא תויות מזון לפני שקונים!
תוית המזון היא (ברוב המקרים) מדוייקת ומספרת לנו באותיות קטנות את כל מה שמסתירים מאיתנו באריזה היפה והצבעונית.
להחזיר למדף מייד מוצרים שמכילים:
צבעי מאכל מלאכותיים ובמיוחד: צהוב טטרזין E-102, צהוב E-110 ,E-104 , אדמדם E-120, אדום E-122 E-124, סגול E-123, כחול E-131 E-132, ירוק E-142, וכל הצבעים הפלורסנטים שלא מזכירים שום דבר טבעי (מי פה שמכילים צבעי מאכל סינטטים- גם הם פסולים). לחפש בחנות האפליקציות: E numbers- יש המון אפליקציות שמסבירות על כל קוד בזמן אמת- להתקין ולהשתמש בזמן קניות!
ממתיקים מלאכותיים ובמיוחד: ציקלמט, סכרין, אססולפם K, סוכלרוז ואספרטיים. כן ניתן לצרוך סטיבייה.
שומנים מוקשים- יופיע כ: שומן טרנס, שומן רווי ממקור צמחי
שתייה ממותקת בסוכר או בממתיקים מלאכותיים ובמיוחד קולה
חומרי ניקוי וטואלטיקה המכילים: שמן מינרלי (לא בריא כמו שנשמע, אין להשתמש בשמן תינוקות של חברה ידועה מאוד שמכיל שמן זה), פרופילן גליקול (תוצרים של נפט), גליצרין, קולגן ואלסטין, SLS, SLES, מלחי אלומיניום (בדאודורנטים, יש להשיג דאודורנטים ללא אלומיניום), טלק (תוצר של אסבסט), פלואוריד (במשחות השיניים ובמי פה).
מה כן? חברות טובות ומומלצות נכון לזמן כתיבת פוסט זה הינן:
Weleda , NewWays, סבון אמיתי של ד"ר ברונר, ECO LOVE, MOMMY CARE ועוד.
שימו לב: סבון אורגני אמיתי הוא נוזלי מעט יותר ומקציף פחות מסבונים שאינם טבעיים.
בכל מקרה- כדי לחסוך את פער המחירים- יש להשתמש במתינות.
להחזיר למדף גם: סיגריות , תרסיסי הדברה למיניהם, מוצרי ניקוי, כביסה שאינם אורגנים ובמיוחד מסירי שומנים ונוזל כביסה.
במקום: יש היום מבחר עשיר מאוד של תכשירי ניקוי אורגנים או אקולוגים והמחיר כבר כמעט זהה לתכשירים הרגילים- לדוגמא: GREEN CARE, GREEN FLASH, MOMMY CARE, ECOVER
לחשוב שנית על מוצרים המכילים:
מונוסודיום גלוטומט MSGE-621 (חלק מהאוכלוסיה רגישה אליו)
חומצה גלוטמית E-620
חומרי שימור ובמיוחד: E-210, E-211, E-220, E-221, E-338, E-320, E-251, E-250
ירקות ופרות לא אורגנים- במיחד לא לוותר על עלים ירוקים אורגנים
תרופות לא הכרחיות ובמיוחד אקמול שבמינון גבוה מאוד מסוכן.
להשתדל לבשל בסירים שהפנים שלהם מנירוסטה או ציפוי אמייל
לא להשתמש בסכו"ם ובניר אלומיניום.
להפחית רעלים שנחשפנו אליהם:
הדרך להפחתת רעלים היא לצרוך מזונות העשירים ב:
גופרית- כגון: תרד, צנון, שום ובצל
סידן- כגון: שומשום, שקדים, טחינה, סרדינים
ברזל- כגון: קטניות, אגוזים ושקדים
כלורופיל- ככל שהירוק כהה יותר כך מכיל כלורופיל רק ביותר- חסה, פטרוזיליה, בצל ירוק וכיוצ"ב.
סיבים- כגון: זרעי פשתן, זרעי צ'יאה
ירקות ממשפחת המצליבים כגון: כרוב, כרובית, ברוקלי
תבלינים טבעיים כדוגמת: כורכום, פפריקה, ג'ינג'ר, כמון, קינמון.
מיצי פירות וירקות ושקים מחוזקים באבקות ירוקים.
לצרוך מגוון של "מזונות על" כגון אסאי, סלק, פירות יער קפואים או טריים.
לבצע פעילות גופנית סדירה המתניעה את הגוף ומאפשרת זירוז יציאת רעלים מהגוף. לקבל מסאג'ים נחמדים וללכת לסאונה וג'קוזי.
הינה יש לכם אישור בכתב!
והכי חשוב: לא להרעיל את עצמנו ממחשבות- להיות חיוביים, רגועים, אופטימים ופחות ביקורתיים. (אני עובדת על זה עד היום...)
בהצלחה!