Acerca de
:על הספקטרום
קידום ילדים המאובחנים באוטיזם
או עם עיכוב התפתחותי
כתבו עלי...
כשהוריו של יוגב (שם בדוי) הגיעו לקליניקה של נטע פלג-ג'ראד, הם תיארו תמונת מצב לא פשוטה: בנם אובחן כאוטיסט בתפקוד נמוך, כמעט לא תיקשר עמם ועם הסביבה, התמודד עם אנמיה על רקע גנטי, אטופיק דרמטיטיס, אלרגיות שונות וכן מחולשה חיסונית. "לאחר מספר חודשים של טיפול נטורופתי מתקדם, האלרגיות והרגישויות למזונות כבר בשליטה. יוגב יותר שמח וחייכן והצוות הטיפולי בבית הספר מספר על התקדמות מרשימה. בעזרת הטיפול אף הצלחנו להעלות ליוגב את מאגרי הברזל, מה שלא קרה אפילו כשקיבל עירוי ברזל", מספרת נטע פלג-ג'ראד, נטורופתית מוסמכת, הרבולוגית קלינית, ארומתרפיסטית, חברת הנהלה באגודת הנטורופתים. בנוסף, היא מוסמכת בשיטת ד"ר וואלר לטיפול פונקציונלי-אינטגרטיבי באוטיזם.
באמצעות אבחון מצב מערכת העיכול וחיידקי המעי, איתור מתכות כבדות וחוסר איזון בויטמינים ומינרלים, אבחון תפקוד מערכות הגוף (לעיתים עד רמת התא), בדיקת רגישויות למזונות ועוד פלג-ג׳ראד מכינה תוכנית טיפול מקיפה הכוללת שינויים באורח החיים, דיוק תזונתי, ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא, שמנים אתריים, פטריות מרפא, הומאופתיה ועוד. "חוסר איזון של חיידקי המעיים גורם לדלקת במערכת העיכול שעלולה להתפשט לגוף ולמוח ולהשפיע על התפקוד וההתפתחות", מסבירה פלג-ג'ראד. "ברגע שמורידים את הדלקתיות ומאזנים את חיידקי המעיים, מאפשרים לגוף להשלים את ההתפתחות ולמצות את הפוטנציאל שלו".
"לשבור את הפרדיגמה"
פלג-ג'ראד מוסיפה כי "כיום אנו יודעים שגנים הם אינם גזירת גורל. אמנם יש לכל אחד מאיתנו תמונה גנטית, אך באמצעות אורח חיים ניתן להכריע האם הגנים האלה יבואו לידי ביטוי או לא. יש הורים שמאמינים שאם הילד שלהם אובחן באוטיזם, אין יותר מה לעשות, אבל מניסיוני, ניתן לשבור את הפרדיגמה של הגנים בעזרת הטיפול".
לדבריה, היא הוזמנה להציג את עבודתה בכנס הנטורופתיה הבינלאומי בפריז בקיץ הקרוב, וכי על פי ניתוח סטטיסטי שערכה, טיפוליה הובילו למעל ל-75% הצלחה במדדים שונים כמו ורבליות, תקשורת, התנהגות, מצב רגשי, שינה, כאב ועוד. בעוד הטיפול הוא מדעי ונשען על בדיקות מעבדה, ההשקפה המנחה אותה היא הוליסטית והטיפול בכל מטופל מתבסס על תשאול מקיף וראייה כוללת של מצבו, היא אומרת. "הכול קשור בכול, לכן אני פועלת לשפר את מכלול המצבים שמהם המטופל סובל לרבות הפרעת קשב וריכוז, חרדות, קשיי שינה ובעיות בריאות אחרות".
"בפגישה הראשונה אני עורכת תשאול מקיף, לקראת הפגישה השנייה אני בונה תכנית טיפול ראשונית על בסיס התשאול ובדיקות דם נרחבות", מוסיפה פלג-ג'ראד. "בינתיים, המטופל נשלח לעשות את הבדיקות הפונקציונליות, וכשהתוצאות מגיעות, לאחר כחודש, אני מנתחת אותן ומכינה תוכנית טיפול מעודכנת שעליה אנו יושבים במפגש השלישי. בהמשך אנו עורכים גם פגישת תזונה, ופגישות מעקב ובדרך כלל התהליך אורך כשישה חודשים".
"עושה את המקסימום"
פלג-ג'ראד, בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני במנהל עסקים, שימשה בעברה סמנכ״לית משאבי אנוש בחברות בינלאומיות. לפני 12 שנה, לאחר קריירה מרשימה, החליטה להגשים חלום ישן וללמוד נטורופתיה. "תמיד הייתה לי משיכה לתחום", היא מספרת. "הספר הראשון שקניתי מכספי בגיל 15 בשבוע הספר היה ספר על אורח חיים בריא, ובצבא שירתי כחובשת צבאית ומדריכת עזרה ראשונה. כשסיימתי את לימודי הנטורופתיה, החלטתי להתמחות בטיפול באוטיזם ועיכובים התפתחותיים מתוך התמודדות משפחתית אישית אך גם מתוך הבנה אמיתית של הקשיים הרבים שהם מנת חלקם של משפחות לילדים על הרצף האוטיסטי והרצון לעזור. למדתי לימודים מקיפים ואני ממשיכה ללמוד ולהתפתח, כאשר רק לאחרונה הוכשרתי בארצות הברית על ידי ד"ר וואלר - שהוא אחד המומחים המובילים לטיפול באוטיזם באמצעות רפואה פונקציונלית".
לסיכום מבקשת פלג-ג'ראד להבהיר: "אני לא מבטיחה להורים אף תוצאה, רק שאעשה את המקסימום. לשמחתי, השיטה כמעט תמיד מובילה לשיפור. לאחרונה טיפלתי בנערה בת 18 עם אוטיזם בתפקוד גבוה. היא סבלה מחרדות, עצבנות, בחילות, רפלקס הקאה, בעיות שינה, קשיים חברתיים וסוכרת נעורים. כיום, יש שיפור ניכר בכל המדדים, כולל סוכר שהתאזן, מה שלא קרה גם בעזרת טיפול תרופתי. התפקוד שלה השתפר והיא התחילה שירות לאומי. יש לי הזכות לשפר את איכות החיים של אלו הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי ושל בני משפחותיהם".