top of page

Acerca de

הסיבות ומרכיבי הטיפול לקידום ילדים עם אוטיזם או עיכוב התפתחותי
על פי שיטת הרפואה הפונקציונלית 

סיבות לאוטיזם

הסיבות לספקטרום האוטיסטי עדיין נחקרות. מה שכבר ידוע היום הוא שהן מורכבות ומשולבות זו בזו. אצל כל ילד נוכל לראות ״פאזל סיבות״ קצת שונה אבל ניתן למנות את המרכיבים העיקריים של אותו פאזל על פי הידוע היום ועל פי שיטת ״הרפואה הפונקציונלית״ איתה אני מטפלת:

1. חוסרים תזונתיים- חסרים בויטמינים (חומצה פולית למשל)  או מינרלים (אבץ, ברזל, מגנזיום וכד׳) או במיקרו- נוטריאנטים (כגון ליתיום למשל) לא מאפשרים לילד למצות את פוטנציאל ההתפתחות שלו.
 

2. עובשים ורעלים- עובשים כגון קנדידה ורעלים כגון חומרי הדברה שמרוססים בסביבה נכנסים לגוף בעיקר דרך מערכת הנשימה ועלולים להשתרש ולהתרבות מייצרים רעלים בתוך הגוף שמשפיעים על ההתפתחות וההתנהגות.
 

3. מזהמי מעיים- חיידקים כגון קלוסטרידיה מייצרים רעלים שנכנסים דרך עצב הואגוס למוח. בשל כך נראה לעתים קרובות תסמיני אוטיזם כגון חוסר חברתיות, אגרסיות, פגיעה עצמית, טיקים ובעיות התנהגות. רעלים בגוף שנכנסים למוח פוגעים בתפקודו ובהתפתחות הטבעית שלו. בנוסף, תסמיני עיכול כגון עצירות, שלשולים, גזים רבים וכאבי בטן הנגרמים מפתולוגיות במערכת העיכול כגון: חיידקי מעי לא מאוזנים (דיסביוזה), דלקתיות במעי, מעי דליף, הינם חלק משרשרת התגובות שנקשרות ברוב המקרים לבעיות בהתפתחות ואוטיזם.

 

4.  מתכות כבדות- מתכות כבדות כגון כספית ועופרת או מתכות רעילות כגון אלומיניום חודרות בקלות יחסית לגוף אולם אצל ילדים מסוימים (לעתים בגלל מוטציה בגן האחראי לסילוקן) מתקשות להשתחרר ואף חודרות למוח.  ההשפעה של עודפי מתכות אלה היא על מערכת העצבים המרכזית ועל ההתפתחות.
 

5. הפקת אנרגיה בתאים- בעיות בהפקת אנרגיה בתאים, כמו גם יצור חסר של נוגד החימצון העוצמתי- גלוטתיון, יכולות להשפיע על תהליכים חיוניים כמו העברת מידע בין תאים, פעילות מוליכים עצביים ותפקודים תקינים של מערכת העצבים.
 

6. גנטיקה- מוטציות גנטיות שקשורות בתקשורת או ביכולת להתמודד עם סטרס או עם רעלים, רגישות לחומרים או למגע ונטייה לאלרגיות , במיוחד כשבאות לידי ביטוי במקביל לסיבות אחרות מעלות את הסיכון לעיכוב התפתחותי ואוטיזם.
 

7. תזונה לא מתאימה- תזונה סלקטיבית שמלווה בחוסרים בחומרי הזנה הכרחיים כגון אומגה 3, חלבון וכולסטרול, תזונה של מזונות שהילד רגיש אליהם כגון חלב וגלוטן, תזונה של מזונות עם ערך תזונתי נמוך כגון ממתקים וחטיפים, כל אלו תורמים למצב הגוף ולהתפתחותו של הילד.

קידום ילדים עם אוטיזם

המרכיבים של שיטת הטיפול הנטורופתית הנקראת ״רפואה פונקציונלית״ באוטיזם ועיכוב התפתחותי:

  1. השלמת חוסרים תזונתיים-התזונה היא ה״דלק״ של הגוף והמוח. ככל שה״דלק״ יתאים יותר לילד כך יהיו לגוף המרכיבים הדרושים לו להתפתחות והתקדמות. דיוק התזונה ומציאת דרכים יצירתיות למזונות טובים היא חלק חשוב בתהליך הטיפולי. 
     

  2. התאמת תזונה- לילדים רבים עם אוטיזם קיימת רגישות יתר לחומרים מזיקים כגון מייצבים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח ואשר הימנעות מהם משפרת את מצבם. נדבך נוסף הוא הימנעות ממזונות שהילד רגיש אליהם כגון חלב וגלוטן. ניתן לבדוק סוגיה זו בבדיקות מעבדה מתקדמות.
     

  3. שיפור מערכת העיכול- ילדים רבים עם עיכוב התפתחותי או אוטיזם סובלים מבעיות עיכול גלויות או סמויות. לעיתים נראה עצירות או שלשולים או לסירוגין: עצירות ושלשולים, גזים רבים, וכאבי בטן. טיפול במערכת העיכול בעזרת צמחי מרפא והומאופתיה לא רק מפחית תסמינים אלא גם עוזר לילד לספוג יותר טוב את חומרי המזון מהתזונה, להפריש רעלים בצורה מיטבית מהגוף, לייצר מוליכים עצביים שמיוצרים במערכת העיכול ולהרגיש יותר טוב פיזית ורגשית - מה שמפנה אותו להתפתחות.
     

  4. טיפול במזהמי מעיים- מזהמי מעיים כמו חיידק הקלוסטרידיה עשויים לגרום לתופעות כמו דלקתיות במערכת העיכול, מעי דליף, רגישויות למזונות ואלרגיות. דלקתיות זו לעתים קרובות משפיעה על התפתחות מערכת העצבים וגורמת לתסמינים כמו חוסר תקשורת חברתית והתקפי זעם. טיפול במזהמי מעיים בעזרת צמחי מרפא, פרוביוטיקה איכותית והומאופתיה, מפחית את הדלקתיות במערכת העיכול ומשפר את התפקוד הפיזי והרגשי של מערכת העצבים.
     

  5. שיפור הפקת אנרגיה בתא- חיזוק תהליכי הפקת האנרגיה בתא בעזרת נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים מפחיתה עייפות פיזית ורגשית, משפרת העברת מסרים במערכת העצבים, משפרת פעילות והתפתחות מוחית, משפרת התמודדות עם תחושת חוסר נוחות כגון חום, מאפשרת לילד להיות פעיל יותר וספורטיבי יותר מה שמעלה את רמת המוליכים העצביים בגופו ואת רמת לחץ הדם המוחית שלעתים נמוכה מדי, מסייעת ביכולת הקואורדינציה ובתהליכים כלליים המתרחשים כל הזמן בגוף.
     

  6. טיפול במתכות כבדות- עומס מתכות כבדות בגוף עשוי להשפיע על תפקוד מערכת העצבים ולגרום לתסמינים כמו חוסר תקשורת חברתית, קושי בריכוז ובתפקוד המוחי. על ידי הוצאת מתכות כבדות מהגוף בצורה עדינה ואיטית, ניתן להפחית את העומס הסביבתי על המערכת העצבית ולשפר את תפקוד המוח וההתפתחות הכללית.
     

  7. טיפול בעובשים ורעלים- קנדידה (תופעה בלתי רצויה של גידול של פטריות במערכת העיכול) ורעלים סביבתיים כגון חומר ההדברה ״גלייפוסט״ שנפוץ בארץ מעמיסים על הגוף, יוצרים דלקתיות ואלרגיות. מתיישבים לעתים במוח ומפריעים לתפקוד התקין ולהתפתחות של הילד. הימנעות מחשיפה וטיפול דרך צמחי מרפא, הומאופתיה וניקוי עדין מביא את הגוף למצב בריא יותר ועל ידי כך משפר את התפקוד וההתפתחות של הילד.

מקורות

bottom of page