top of page

מה זה AGE's ? מה זה גליקציה? ואיך זה קשור להזדקנות מואצת של המראה החיצוני והאיברים הפנימיים?

עודכן: 1 במרץ


 

 ״אייג׳ס״ AGE's הם ראשי התיבות של ״תוצרי גליקציה מתקדמים״: Advanced Glycation End-Products ובעברית פשוטה: חיבור של סוכרים לחלבונים וגם של סוכרים לשומנים ואפילו ל-DNA שלנו.


למעשה, כאשר רוצים לערוך ניסויים בבעלי חיים ולהביאם למצב של הזדקנות משתמשים לעתים בעודפי  AGE's ! 


תוצרי גליקציה מתקדמים נוטים להצטבר במערכת העצבים- במוח, בלב, בריאות, בפיקת הברך, בסחוסים, בדיסק הבין חולייתי, בכלי הדם, בכליות, בעור ואפילו בביציות.




הזדקנות

מתי מתרחשת גליקציה בגוף?

למעשה גליקציה מתרחשת כל הזמן בגוף, הבעייתיות מתחילה כשהיא מתרחשת בכמות גדולה מידי והגוף לא מצליח לנטרל אותה. אם צרכנו עודף סוכר, למשל, יתכן שאותו סוכר ייצור קשר הידבקות לחלבונים. זוהי הדבקות קבועה אשר פוגעת בתפקוד של אותו חלבון. זה יכול לקרות בן התאים, בתוך התא ולהשפיע אפילו על  ה- DNA.


מה כל כך בעייתי ב AGE's?

עודפי גליקציה משפיעים על כל הגוף שלנו ובעיקר על:


פגיעה בתפקוד התאים עד רמת ה DNA- פגיעה בפעילות של אנזימים בתוך התאים שמביאה לעליה בסטרס החימצוני בתאים שמביאה לשינוי תפקוד התאים ודלקתיות בתא שמביאה להזדקנות מואצת של הגוף כולו.


מחלות של מערכת העצבים- AGE's נקשרים גם למעטפת העצב אשר מצופה בשומן ולכן מעלים סיכון למחלות ניווניות כגון דמנציה, אלצהיימר ופרקינסון. 


מצב העור- העור הופך לפחות גמיש וחיוני ונוטה לקמטים עמוקים, בנוסף פצעים מתקשים להחלים (״פצעים סוכרתיים״).


מצב כלי הדם- כלי הדם הופכים פחות גמישים, דבר המביא לעליה בלחץ הדם ולהיצרות של נימים עד סתימת הנימים מה שעלול לפגוע בראיה, בהחלמת פצעים ובמראה העור. בנוסף, תהליך של טרשת עורקים המגביר סיכון לבעיות לב עלול להיות מואץ.


כליות- עודפי גליקציה עלולים לפגוע בתפקוד הכליות


פחות AGE's  זה החיים!

רוצים להפחית תוצרי גליקציה מתקדמים? הפחיתו את המזונות הבאים:

  • סוכר מוסף

  • מזונות מעובדים

  • מזונות מטוגנים

  • מזונות מושחמים כולל טוסטים וסטייקים

ככלל, ככל שהמזון יבש יותר כך יהיו בו יותר AGE's ולכן תמיד העדיפו בישול ״רטוב״



אפקט מיארד- עוף בגריל





״תגובת מייארד״ או ״תגובת מיליארד״ או ״אפקט מייארד״ (מייאר)  Maillard: השפים אוהבים אותה. אני פחות



תגובת מייארד היא תגובה כימית בין חומצת אמינו לסוכר המתרחשת בדרך כלל בחום, ומטרתה השחמת המזון. תגובה זו מתרחשת בהכנת מוצרי מזון כגון קרמל ובשרים ״על האש״ (ברביקיו וגריל). נכון, הטעם ערב לחיך אבל התוצאות יכולות להישאר איתנו שנים.



מה אפשר לעשות? מניעה ובקרה


ראשית - להימנע ממזונות עתירי תוצרי גליקציה AGE's


שנית- ספורט לא עצים

ביצוע ספורט בצורה סדירה ומתונה (לא, מרתון פחות טוב פה), מזרז את כניסת הסוכר לתאים ומפחית מאגרי חומרים שעלולים להפוך לתוצרי גליקציה, מעכב ייצור מחמצנים ומשפר את פעילות נוגדי החימצון. הכנסת הסוכר ממחזור הדם אל תוך התאים מונעת "הסתובבות" שלו ויצירת נזקי- גליקציה.



מזון בריא




 

אם אתם בני למעלה מ-35, אם אחד מהוריכם או מקרוביכם חלה באלצהיימר או פרקינסון או במחלה נוירודגנרטיבית אחרת, או אם אתם חשים בתחילת ירידה קוגניטיבית או חוששים מפניה ואתם רוצים לקבל את הכלים המתקדמים ביותר לטיפול ומניעה- אני מזמינה אתכם לתהליך ליווי נטורופתי מותאם אישית:


תהליך ״לנצח את הגיל״- טיפול נטורופתי מתקדם להארכת ימים בחדות, חיוניות וחינניות!

4 פגישות בזום או בקליניקה לאבחון, טיפול והטמעת שינוי הרגלים, כולל התאמת תוספי תזונה מתקדמים ותוכנית מפורטת בכתב.


דברו איתי!

נטע הנטורופתית





מקורות:


126 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page