האם כל המזונות שווים באיכותם?
האם לצורך הרזיה יש לספור קלוריות בלבד?
הכירו בבקשה:
מדד הצפיפות התזונתית הכוללת- "אנדי"
( ANDI Score (Aggregate Nutrient Density Index
צפיפות תזונתית (ד”ר ג’ואל פורמן- לאכול כדי לחיות) מחושבת ע”י סיכום סך הרכיבים התזונתיים מחוסרי הקלוריות שבמזון הנמדד (ויטמינים, מינרלים, סיבים, פיטוכימיקליים) חלקי סך הקלוריות שלו.
למשל:
חסה ועלים ירוקים יקבלו ציון של 1000 או קרוב אליו
בעוד תירס יקבל ציון 44 וקולה ציון של 1.
(המדד אינו מושלם מכיוון שמזונות עתירים בשומן כגון שמנים מהצומח ואבוקדו יקבל ציון לא גבוה אך הם עדיין בריאים ויש לצרוך אותם אולם הוא נותן לנו דרך קצת אחרת להסתכל על הדברים.)
הקפדה על תזונה במדדי צפיפות גבוהים – כלומר עשירה ברכיבים תזונתיים- בשילוב עם פעילות גופנית סדירה תגרום לכם לרזות בקלות ולשמור על המשקל החדש לתמיד!
בתיאבון!